Daca va intrebati cum se intretine un sac de dormit, ati ajuns la locul potrivit. Vom prezenta mai jos cateva reguli de care trebuie tinut cont daca vrem sa pastram sacul de dormit in conditii cat mai bune, astfel incat la urmatoarea tura sa fie apt sa ne tina de cald toata noaptea.
Vom vorbi despre trei aspecte importante atunci cand vine vorba de intretinerea sacului de dormit: spalare, uscare, depozitare.
Continut articol
Spalarea:
Trebuie avut in vedere faptul ca este de evitat spalarea sacului de dormit la masina de spalat.
Pe cat posibil, spalati manual sacul de dormit, fie ca este sintetic, fie ca este cu puf. Este nerecomandat sa duceti sacul de dormit la spalatorie, intrucat in urma spalarii la masina de spalat proprietatile sale de izolare se pierd.
Uscarea:
Dupa ce prima etapa a ingrijirii sacului de dormit a fost realizata, urmeaza cea de-a doua, adica uscarea sacului. Uscati sacul de dormit la aer (aceasta metoda este deopotriva cea mai buna metoda de uscare a sacului, dar si cea mai de durata).
Depozitarea:
Ultima etapa din procesul de intretinere a sacului de dormit este depozitarea acestuia, o etapa la fel de importanta ca si celelalte doua. Sacul de dormit se depoziteaza (pe cat posibil) desfacut, de preferat intr-un sac de bumbac (desfacut la gura).
Daca sacul de dormit este prevazut cu chingi pentru agatare, folositi-le cu incredere.
Sacul de dormit nu se pastreaza niciodata in sacul de compresie, pentru ca proprietatile de izolatie, impermeabilitate cat scad, totodata deteriorandu-se si structura fibrelor.
Pentru o gama completa de saci de dormit dati click aici.