Cu ajutorul mintii extraordinare, a inventivitatii, a dorintei de mai bine, omul a reusit de-a lungul mileniilor sa avanseze cu mult mai mult decat si-ar fi inchipuit vreodata ca ar putea-o face.
Daca la inceputuri singura casa era pestera, pe parcurs evolutia l-a indreptat catre dobandirea unor abilitati care i-au permis sa-si imbunatateasca conditiile de viata si, implicit, sa-si asigure viitorul ca specie.
Focul a reprezentat una dintre cele mai mari si mai importante descoperiri ale omului, fara de care, probabil, nu am fi ajuns astazi sa avansam atat de mult.
Daca la inceput sursa principala de foc a reprezentat-o cremenele, pe parcurs, inventii precum “tehnica bow-drill” si ulterior amnarul au constituit metode mai facile de aprindere a focului.
Ulterior inventarii diverselor tehnici de aprindere a focului, omul a inceput sa-si construiasca case din ce in ce mai evoluate, incepand cu corturile din piei de animale si terminand, in zilele noastre, cu constructii din materiale compozite care rezista pana si celor mai aprige intemperii.
Unul din principalele tipuri de constructii din epoca de piatra si nu numai, tip de constructie ce dainuie chiar si pana in zilele noastre, a fost constructia unei case din barne de lemn. Va invitam sa urmariti tehnica de constructie a unei asemenea locuinte in filmuletul de mai jos. La constructia casei s-au folosit exclusiv unelte care existau in epoca de piatra.
Facil au ba?