Continut articol
Locuri de camping in Crisana
1. Statiunea Moneasa
- Localizare: la 110 km de municipiul Arad;
- Descriere: loc de camping in orice anotimp. Activitati: se poate merge la strandul din statiune sau se pot face plimbari in padurea din apropiere; exista si casute de tip bungalow unde pot caza cate 2 sau 3 persoane.
Este supranumita “Perla Muntilor Apuseni”, situata la 208 m altitudine, la poalele muntilor Codru Moma, intr-o depresiune. Se exploateaza marmura rosie si neagra si se prelucreaza lemnul. Se pot inchiria barci sau hidrobiciclete pentru plimbarile pe lac. Moneasa este si statiune balneoclimaterica.
Apele minerale (bicarbonate, calcice, magneziene hipotene, mezotermale) ajuta la tratarea afectiunilor sistemului nervos periferic, locomotor, digestiv). Se pot face cure helioterapeutice pentru refacerea organizmului dupa anumite afectiuni. - Puncte de interes: De vizitat in zona: Pestera Liliecilor, Cariera de Marmura, Izvorul Piatra cu Lapte, Grota Ursilor, Cuptorul de Fier, Rezervatia de nuferi-infloresc in iunie, Varful Izoi, ruienele Cetatii Desna Stanca Laptelui, Platoul Cartsnic, Siria- zona viticola, muzeu si cetate- locul de nasterea al lui Ioan Slavici. In fiecare an se organizeaza Festivalul Clatitelor la sfarsitul lunii iulie. In zona exista peste 100 de pesteri.
- Modalitati de acces: Se poate ajunge cu masina de pe DN 79A distre Sicula, apoi pe DJ 792B sau DJ 792E daca veniti dinstre Guranhot. O alta varianta posibilia de a ajunge in zona de camping este cu autobuzul care circula din Arad sau Timisoara.
- Date de contact: –
2. Camping Glavoi – Padis
- Localizare: in zona Muntilor Apuseni, Muntii Bihor-Vladeasa, la altitudinea 1083 m, localitatea Pietroasa, jud Bihor
- Descriere: Se campeaza gratuit cu cortul sau cu rulota. Exista terase, toalete. Zona mai este cunoscuta sub denumirea: Canton Glavoi sau La Grajduri. Campingul este neamenajat, insa exista un punct de salvamont.
- Puncte de interes: Cetatile Ponorului, Cheile Galbenei, Ghetarul Focul Viu, Piatra Galbenei, Groapa Barsa, Poiana Ponor, Poiana Florilor, Lumea Pierduta, Poiana Varasoaia, Poiana Cuciulata, Obarsia Vaii Boga, Cetatile Radesei
- Modalitati de acces: E79 din Pietroasa cca 15 km pe un drum asfaltat, apoi inca 2-3 km pe un drum pietruit
- Date de contact: –
3. Camping Apollo – Baile Felix
- Localizare: Baile Felix, jud. Bihor, Romania – campingul este situat la intrarea in statiune, pe partea dreapta,
venind dinspre Oradea. Coordonate GPS: Lat: 46.99608, Long: 21.98056 - Descriere: Campingul poate fi accesat atat de turistii care vor sa stea in cort, cat si in rulote. Se poate campa in orice perioda a anului, turistii beneficiind si de apele geo-termale din zona cu temperaturi intre 32 si 49 grade C. Facilitati: grup sanitar cu apa calda, locuri special amenajate pentru gratar si pentru spalat vase, curent electric, terenuri de sport, restaurante, internet, piata
- Puncte de interes: “Lacul cu Nuferi” din Baile Felix, Muzeul Tarii crisurilor din Oradea, Biserica cu Luna, Catedrala Romano-Catolica, Palatul si Pasajul Vulturul Negru, cetatea Oradiei, Pestera Ursilor de la Chiscau (Beius)
- Modalitati de acces: Baile Felix, jud. Bihor, Romania – campingul este situat la intrarea in statiune, pe partea dreapta, venind dinspre Oradea
- Date de contact: Telefon: 0359464484 | http://www.campingapollo.ro/